Siirry pääsisältöön

Uudiskohde: Lounasravintola 225 m2, Keski-Uusimaa

Tila- ja sisustussuunnittelu sekä kalustesuunnittelu uudiskohteen lounasravintolaan sis. henkilöstön sosiaalitilat; tilaratkaisut ja tilojen toiminnallisuus, pintamateriaalit ja -värit, kiintokalusteet, irtokalusteet, valaistus, tekstiilit, viherkasvit, opasteet ja akustiikka. Projektinhallinta; kalustehankintojen kilpailutus, hankinta, paikoilleen laitto ja tilan somistus. Uuden lounasravintolan markkinoinnin suunnittelu, koordinointi ja mediaostot. Lisäksi astiavalinnoissa avustaminen.

Keravalaisen WEST Invest Group -konsernin uuteen päärakennukseen suunniteltiin lounasravintola palvelemaan sekä konsernin omaa henkilökuntaa että koko lähialueen yritysten henkilöstöä. Ravintolan sisustusratkaisut suunniteltiin huomioiden erilaiset lounasruokailijat, rakennustyömiehistä toimistohenkilöstöön. Ravintolasalin puolelta löytyy monenlaisia istuinryhmiä, joista jokainen voi valita itselleen sopivan. On neljän henkilön pöytäryhmiä, nojatuoleja, sohvia, pyöreitä pöytiä ja akustoituja loosi-sohvia vaikka lounaspalaverin pitämiseen.

Tilasuunnittelun lähtökohtana oli miettiä selkeät ja toimivat tilat, joissa suurikin määrä lounastajia saa noudettua ruuan nopeasti ja helposti buffet-pöydistä. Kassan ja noutopöytien paikat suunniteltiin tarkasti huomioiden kiertosuunnat ja riittävät etäisyydet eri toimintojen välillä, jotta ruuhkaisia kohtia ei pääsisi syntymään. Noutopöydät sijoitettiin kassan kanssa heti sisääntulon lähelle, jolloin ruokailijat voivat kerätä lounaan, juomat ja leivät heti kassan jälkeen ja sitten siirtyä ns. salin puolelle lounastamaan. Ruokailupuoli säilyy rauhallisena, kun ylimääräistä liikehdintää ei tule. Pääkäytävät suunniteltiin leveiksi ja esteettömiksi. Kesäaikaan asiakkaat voivat nauttia lounaan myös ulkona viihtyisällä terassilla ☀️

Ravintolan akustiikkaan kiinnitettiin erityistä huomioita. Seinä- ja kattopinnoille asennettiin akustiikkalevyjä, istuimissa suosittiin mahdollisimman paljon verhoiltuja tuoleja ja sohvia. Materiaalien ja pintojen likaa hylkivyys ja helppo puhdistettavuus oli tuotteissa tärkeä valintakriteeri.

Ravintolan yleisilme noudattaa samaa linjakasta ja vaaleaa, skandinaavisen sisustuksen tyyliä, kuin mitä koko toimistorakennuksenkin sisustus on. Tunnelma ravintolassa on rento ja mutkaton. Ja kokonaisuuden kruunaa se tärkein eli maistuva ruoka sekä aina iloinen ja ystävällinen henkilökunta 😊

Tutustu ravintolaan: https://lounasosasto.fi

Kohdekuvat: valokuvaaja Sini Pennanen – Sininen kuva https://www.sininenkuva.fi

Kohdekuvat: valokuvaaja Sini Pennanen – Sininen kuva https://www.sininenkuva.fi

MUITA REFERENSSEJÄ