Siirry pääsisältöön

Toimitilasuunnittelu: West Invest Groupin uusi pääkonttori

Tila- ja sisustussuunnittelu sekä kalustesuunnittelu uudisrakennukseen; tilaratkaisut ja tilojen toiminnallisuus, pintamateriaalit ja -värit, kiintokalusteet, irtokalusteet, valaistus, tekstiilit, viherkasvit, opasteet ja akustiikka. Projektinhallinta; projektin valvonta, kalustehankintojen kilpailutus, hankinta ja paikoilleen laitto sekä asiakkaan muuton organisointi vanhoista tiloista. Tilojen tarvekartoitus henkilökunnalta suunnittelun pohjaksi.

Toimitilasuunnittelun lähtökohdat ja asiakastoiveet

Konserniyhtiöiden uusien toimitilojen suunnittelun lähtökohtana oli huolellinen tiloihin tulevien eri yritysten toimintojen kartoitus ja henkilökunnan toiveet tiloihin liittyen. Asiantuntijoista koostuvan toimistohenkilöstön suurin yhtenäinen toive oli saada jokaiselle työntekijälle oma työhuone, jossa voi keskittyä työhön rauhassa. Tämä toive pystyttiin suurelta osin toteuttamaan. Työhuoneissa kiinnitettiin erityistä huomiota akustiikkaan, työergonomiaan sekä valaistuksen ja ilmastoinnin säädettävyyteen. Työhuoneiden käytäväseinät toteutettiin lasiseinäjärjestelmällä toimistokäytävien valoisuutta lisäämään.

Viihtyisien yhteisten tilojen merkitys kasvoi entisestään, kun osa päivästä vietetään omissa työhuoneissa. Toimitilojen keskeiselle paikalle suunniteltiin kaikille yhteinen viihtyisä taukotila, jossa henkilökunta voi viettää aikaa yhdessä. Taukotilasta löytyy mm. keittiötoiminnot, ruokapöytiä, sohvia, nojatuoleja ja akustoituja loosseja, joissa voi tarvittaessa pitää myös palavereja. Rakennuksen alakerrassa toimii kaikille avoin lounasravintola mihin myös henkilökunnan on helppo siirtyä lounaalle. Toimitiloihin tehtiin henkilökunnalle myös oma kuntosali saunatiloineen sekä lisäksi tuotantohallin henkilöstölle omat sosiaalitilat.

Ryhmätyö- ja neuvottelutilojen riittävyyteen ja monimuotoisuuteen kiinnitettiin paljon huomiota. Toimistokerroksissa löytyy useita erityyppisiä ryhmätyötiloja ja alakerrassa julkisen tilan puolella on modernit ja viihtyisät asiakasneuvottelutilat, joihin saa tarvittaessa tilattua maittavat tarjoilut lounasravintolan puolelta. Asiakasneuvottelutiloissa on huomioitu viereisten tilojen yhdistäminen keskenään, jos tulee tarvetta isomman ryhmän kokoustilalle. Näitä tiloja voivat vuokrata myös konsernin ulkopuoliset henkilöt käyttöönsä.

Tilojen suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota akustiikkaan ja valaistukseen. Toimistokerroksissa ja kaikissa neuvottelutiloissa sekä katot että lattiat ovat erittäin hyvin akustoivia; lattioissa paksut tekstiilimatot ja katot akustiikkalevyä. Isommissa tiloissa myös seinäpinnoille on tuotu akustiikkaa erinäköisillä ratkaisuilla. Valaistus on säädettävissä kaikissa työ- ja neuvottelutiloissa erikseen. Käytävien valaistus toteutettiin asentamalla kattovalaisimet poikittain käytävän suuntaan nähden, jolloin tilan käytävämäisyys vähenee.

Tilojen visuaalinen ilme noudattaa pääosin vaaleaa, skandinaavisen sisustuksen rauhallista ja aikaa kestävää tyyliä. Yhtenäinen ilme eri tilojen välillä saatiin aikaiseksi myös tiloihin erikseen suunnitelluilla kiintokalusteilla. Pintamateriaaleihin valitun harmonisen värimaailman vastapainoksi tilaan tuotiin kirkkaita värejä irtokalusteilla ja akustiikkatauluilla. Tiloissa toimivien konsernin eri yritysten toimialoja tuotiin esille ryhmätyötilojen ilmeessä ja tilojen nimissä. Myös lasiseinien teippaukset mietittiin kuvaamaan yritysten toimialoja ja luomaan yhtenäistä ilmettä. Lisäksi tiloihin toteutettiin erikseen suunnitellut opasteet. Kaikkien materiaalien, pintojen ja kalusteiden kestävyys sekä helppo puhdistettavuus on ollut tuotteissa tärkeä valintakriteeri.

Tutustu toimitilasuunnittelun palveluihimme.

Projektin muut toteuttajat:

Arkkitehtisuunnittelu KOHE Arkkitehdit Oy

Valaistussuunnittelu ja valaisimet Laatuvalo Oy

Uudet irtokalusteet Modeo Oy

Kiintokalusteet RT Interiors

Teippaukset ja opasteet Hansaprint Oy

Kohdekuvat valokuvaaja Sini Pennanen Sininen kuva

MUITA REFERENSSEJÄ