Siirry pääsisältöön

Ravintolasuunnittelu: Bistro en Place

Tilasuunnittelu, sisustussuunnittelu ja kalustesuunnittelu ravintolaan; tilan toiminnallisuus ja kalusteiden sijoittelu, pintamateriaalit- ja värit, kiintokalusteiden ja sohvien suunnittelu, irtokalusteet ja tekstiilit.
Yhteistyöprojekti E. Ahlströmin tunnelmataikurien kanssa.

Ranskalaista bistrotunnelmaa ravintolaan

Ravintolan sisustussuunnittelun lähtökohtana oli yrittäjäpariskunnan toive ravintolasta, johon tullessaan asiakkaat voivat kuvitella olevansa modernissa ranskalaistyylisestä bistrossa. Viihtyisyys ja kodikas tunnelma olivat myös asioita, joita ravintosuunnittelulta toivottiin. Yrittäjien visio ravintolan toiminnasta oli niin selkeä, että siihen oli helppo lähteä miettimään toivottua sisustusta.

Ravintolatilaan tehtiin pintaremontti, jonka yhteydessä myös valaistus vaihdettiin bistroon sopivaksi. Lattian korkeusero säilytettiin ja tilan eri tasot erotettiin toisistaan mustalla pinnakaiteella, joka toimii kivana yksityiskohtana. Vanha takka sai pintaansa upean punaisen laatoituksen toimien nyt katseenvangitsijana tilan toisessa päädyssä. Ranskalaista tunnelmaa korostaa myös hieno mustavalkoinen street view -tapetti.

Näkymä ikkunoista kadun toisella puolella olevaan parkkihalliin haluttiin estää tinkimättä kuitenkaan tilan valoisuudesta, joten koko ikkunaseinän pituudelle teetettiin näkymän riittävästi peittävät valoverhot.

Erikoispiirretyt kiintokalusteet ja sohvat suunniteltiin varta vasten Bistro en Placeen. Myös irtokalusteet räätälöitiin tilaan ja tunnelmaan sopivaksi.

Kokonaisuus onnistui erittäin hyvin ja tunnelmasta saatiin luotua toivotunlainen. Tärkein palaute on tullut ravintolan asiakkailta, he kokevat tilan viihtyisäksi.

Lue lisää ravintola Bistro en Placen suunnittelusta E. Ahlströmin sivuilta

Kalusteet ja astiat: E. Ahlström

Kohdekuvat: Mikko Kaaresmaa

Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi

MUITA REFERENSSEJÄ